Overgangsalder

De fleste kvinder kommer i overgangsalderen i 45-55 års alderen. For nogen kommer menopausen tidligere og for andre senere. Ens for alle er det, at østrogenproduktionen langsomt aftager.

Det er vigtigt at huske, at overgangsalderen ikke er en sygdom, men en livsfase. Kroppen går igennem flere ændringer på samme måde som den gjorde i puberteten.

I tiden før man stopper med at menstruere (som kan vare fra 6 måneder til 10 år!) svinger hormonerne meget. Dette gør at mange kvinder kan føle sig i fysisk og psykisk ubalance. Denne periode kaldes præmenopause. Når menopausen og sidste menstruation nærmer sig, synker østrogenniveauet kraftigt.

Østrogenmanglen i skeden resulterer let i infektioner i skeden og tørhed med nedsat sexlyst til følge.

Mange kvinder i denne livsfase får derfor tilbudt hormonbehandling. Der kan være mange årsager til at kvinder fravælger hormonbehandling bl.a. frygten for en forøget kræftrisiko.

Alternativer til hormonbehandling er glidecremer, geleer eller skum, som kan give midlertidig lindring. Repadina plus er et godt alternativ til hormonbehandling. Det virker ved at genopbygge slimhinden og har en positiv effekt på skedens pH, hvilket forebygger infektioner.

Overgangsalderen er en livsfase, som alle kvinder går igennem. Selvom du ikke er frugtbar mere, behøver dit sexliv ikke at være et overstået kapitel eller dit underliv behøver ikke at føles ubehageligt. Med naturlige og sikre midler som Repadina plus kan du trygt gå overgangsalderen i møde.

Tilbage 

på ALLE apoteker
apoteket-online
apotekeren
webapoteket
nemmedicin


 

Kort fortalt:

Hormonelle forandringer ved overgangsalder og lavt østrogen-niveau kan føre til tørhed i skeden. 

Repadina plus er et hormon- og parabenfrit produkt. 

Repadina plus er et naturligt 1. valg imod tørhed i skeden som alternativ til hormonbehandling.Azanta Danmark A/S, Gearhalsvej 1, 2500 Valby, Telefon: 70 25 95 45 Mail: repadina@azanta.com

DisclaimerAll rights reserved ©